kanvas43_MidRes
kanvas38_MidRes
kanvas15_MidRes

Tema som arbeidsmetode

For å sikre at vi jobber med alle fagområdene i barnehagen, jobber vi med temaarbeid.

Vi tror at det er viktig å kunne fordype seg i temaer slik at barn kan virkelig se og oppleve og dermed tilegne seg kunnskap og opplevelser om omverdenen for videre å kunne reflektere og ta stilling.

Vi ønsker å gi barna motvekt til alle de kommersielle inntrykkene som dagens media gir, ved at vi fordyper oss i ulike temaer. Temaene velges ut fra observasjon av barnegruppa, hvor vi har fokus på hva barna er opptatt av, om det er noe vi vil lære barna eller om vi får ideer fra foreldrene. Temaarbeid kan være små og store prosjekter. Tidsaspektet for et tema kan variere fra en dag til flere uker, eller måneder og hvor mange som deltar.

Vi i Krokenskogen Kanvas-barnehage jobber etter Kanvas sin didaktiske planleggingsmodell. Denne bruker vi for å sikre oss om at vi jobber med alle rammeplanens fagområder.

Gjennom temaarbeid vil vi at barna skal tilegne seg kunnskap, få gode opplevelser, bruke fantasien og utfolde seg kreativt. Voksne skal være engasjerte og hele tiden være på leting etter nye inntrykk som vi vil gjøre barna oppmerksom på.